• +48 451 239 427
  • info@smyrnapartner.com
  • Jasna 32A Krakow Poland

Açıklama

Dilbilim alanında Uzmanlığa Sahip Dilbilim ve Bilgi Yönetimi Yüksek Lisansı, dilbilim veya ilgili bir alanda lisans derecesi almış öğrencilere yönelik iki yıllık, tam zamanlı bir programdır. Program, Esperanto veya İdo gibi yapay veya yapılandırılmış dillerin incelenmesi olan dillerarası dilbilim çalışmalarına ve bunların uluslararası iletişimdeki rollerine odaklanmaktadır.

Seçilmiş çalışma alanları:

Program, dillerarası, sosyolinguistik, sözlükbilim, terminoloji yönetimi, bilgi yönetimi ve bilgi alma derslerini içerir. Öğrencilerin ayrıca, bir öğretim üyesinin rehberliğinde, bir araştırma projesini veya tezini tamamlamaları gerekmektedir.

Kariyer fırsatları:

Program mezunları, dilbilim ve uygulamaları hakkında sağlam bir anlayışa ve bilgi yönetimi ve geri alma konusunda uzmanlığa sahip olacaklardır. Dil teknolojisi, çeviri, uluslararası iletişim ve bilgi yönetimi gibi alanlarda kariyer için iyi hazırlanmaktadırlar. Ayrıca dilbilim veya ilgili alanlarda daha fazla akademik çalışmaya devam edebilirler.

Dilbilim ve Bilgi Yönetimi Yüksek Lisansı, Dilbilim konusunda uzmanlaşmış, iyi düzeyde Esperanto ve İngilizce ile lisans derecesini tamamlamış öğrencilere yönelik iki yıllık tam zamanlı bir programdır. Program, Esperanto kullanımı yoluyla kültürlerarası iletişime odaklanır ve dilbilim, uluslararası ve kültürlerarası iletişim, dil politikası ve bilgi yönetimi gibi alanları kapsar. Öğrenciler ayrıca, çalışmalarının ikinci yılında kendileri için özel olarak ilgi çekici seçmeli dersleri seçme şansına sahip olacaklardır.

Program sayesinde öğrenciler, iki dilin pratik çalışması ve çeviri alanında 30 saat gibi kendilerinde yürütülen diğer dersler de dahil olmak üzere hem Esperanto hem de İngilizce yeteneklerini genişletecek ve derinleştireceklerdir. Mezunlar, Esperanto’nun dilbilimi, kültürü ve edebiyatı dahil olmak üzere çeşitli alanlarda temel bilgilere sahip olacak ve dünyadaki dil durumunu eleştirel bir şekilde analiz edip değerlendirebilecek ve bilgilerini kültürlerarası iletişimde kullanabileceklerdir. Dilleri ve kültürleri karşılaştırabilecek, kültürel mirasları takdir edebilecek ve uluslararası bağlamda çalışabileceklerdir. Mezunlar, uluslararası şirketler, seyahat acenteleri, medya firmaları, uluslararası işbirliğine yönelik kamu yönetimi ofisleri, uluslararası kuruluşlar ve kültürel kuruluşlar gibi çeşitli sektörlerde istihdam edilebileceklerdir.