• +48 451 239 427
  • info@smyrnapartner.com
  • Jasna 32A Krakow Poland

Orta Avrupa ve Balkan Çalışmaları

Açıklama

Bu program, Orta Avrupa ve Balkan kültürleri, dilleri, edebiyatı ve turizmi ile ilgili geniş bir beceri ve bilgi yelpazesi sunar. Bu programın mezunları, kültür kurumlarında, yayınevlerinde, medya kuruluşlarında, turizm acentelerinde, havayollarında ve otellerde çalışabilmenin yanı sıra kültürel iletişim ve turizmle ilgili çeşitli alanlarda kariyer yapmak için donanıma sahip olacaktır. Program sonunda, kültürlerarası iletişim ve işletme alanındaki pratik beceriler ile dil ve edebiyat çalışmalarının yenilikçi karışımı, progam mezunlarının günümüzün küreselleşen dünyasında önemli bir beceri olan, farklı kültür ve geçmişlerden insanlarla etkili bir şekilde iletişim kurmasını sağlayacaktır. Ek olarak, programın kültür turizmine odaklanması, mezunları Orta Avrupa ve Balkanlar’da büyüyen turizm endüstrisinde çalışmaya hazırlayacaktır.

Orta Avrupa ve Balkan Çalışmaları Lisans Derecesi, İngilizce dilinde öğrentilen üç yıllık, tam zamanlı bir lisans programıdır. Öğrencilere, özellikle Balkan Yarımadası, Orta ve Doğu Avrupa’ya odaklanarak, Avrupa’nın edebi ve kültürel kimliğini kapsamlı bir şekilde anlamalarını sağlayan genel akademik bilgi sunar. Program, öğrencilerin iş ve kültür turizmi ortamlarında etkin iletişim kurma yetkinliğini ve becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Program, dil ve edebiyat çalışmalarının yanı sıra etkili iletişim için gerekli pratik beceri ve bilgi birikimin bir karışımıdır. Ayrıca program, Polonya dili eğitim, Slavistik ve klasik filolojideki modüllerin yanı sıra turizm ve iş dünyasında kültürlerarası iletişim alanınına dair tamamlayıcı yetkinlikleri içerir.

Program mezunları mesleki lisans unvanı (lisans) alır ve Balkan Yarımadası, Orta ve Doğu Avrupa edebiyatı ve dilbilimi ile edebi iletişim hakkında temel bilgilere sahip olurlar. Ayrıca kültür turizmi ve iş iletişimi alanında mesleki beceri unsurlarına sahip olacaklardır. Müzeler, toplum merkezleri, yayınevleri ve tiyatrolar gibi Avrupa kültür kurumlarının yanı sıra medya (radyo, TV), sosyal medya, bilgi portalları, pazarlama ve reklamcılık, turizm, havayolları ve otellerde kariyer yapabilirler.

Programın öğrenim ücreti 8.000 pln’dir.