• +48 451 239 427
  • info@smyrnapartner.com
  • Jasna 32A Krakow Poland

Açıklama

Adam Mickiewicz Üniversitesi’ndeki Kimya Lisans programı, lisans öğrencileri için tasarlanmış ve tam zamanlı bir kurs olarak hafta içi günlerde İngilizce olarak öğretilir. Programın süresi 3 yıldır ve tamamlandıktan sonra öğrencilere mesleki lisans unvanı (Lisans derecesi) verilir ayrıca Kimya programı akademik eğitim profiline sahiptir.

Bu bölüm başlıca genel kimya üzerinde uzmanlaşmaktadır. Program, maddelerin yapılarını ve özelliklerini incelemek, kimyasal işlemler yapmak, deneyler yapmak, yeni kimyasal bileşikler keşfetmek ve bir laboratuvarda güvenli bir şekilde çalışmak isteyen öğrenciler için idealdir. Ders süresince öğrenciler temel kimya, analitik kimya, organik kimya, inorganik kimya, fiziksel kimya, kimya teknolojisi ve ilgili bilimlerde bilgi ve beceri kazanmaktadırlar. Ayrıca program, ölçüm verilerini anlama, analiz etme, yorumlama ve sonuç çıkarma gibi sosyal bilişsel yeterliliklerin geliştirilmesine de odaklanmıştır.

Programda sunulan derslerden bazıları ise şunlardır; Analitik kimya, inorganik kimya, organik kimya, fiziksel kimya, kimyasal teknoloji, enstrümantal analiz, spektral yöntemler ve kristalokimyanın temellerini içermektedir.

Mezun olduktan sonra öğrenciler temel inorganik kimya, temel organik kimya, temel analitik kimya ve temel fiziksel kimya bilgisine sahip olacaklardır. Ayrıca maddelerin fiziksel ve kimyasal özelliklerini analiz etme, yorumlama ve açıklama, sadece kimya laboratuvarında çalışmakla ilgili olmayan analitik problemleri çözme, endüstride çalışmaktan kaynaklanan tehlikeleri ortadan kaldırmak için alternatif çözümler uygulama kısmında da yetkin bir bilgi ile donatılacaktır. Öğrenciler hem ekip üyesi hem de ekip lideri olarak ekip halinde çalışma becerisine sahip olacaklar ve kimya alanındaki en son yayınları takip etmeyi mümkün kılacak düzeyde ingilizce dil becerileri ile mezun olacaktır.

Program, öğrencilere çeşitli düzeylerde alanında mükemmel kariyer olanakları da sağlar. Kimya endüstrisinde, kimya laboratuvarında, analitik laboratuvarlarda, analitik ve kalite kontrol çalışmalarında, araştırma merkezleri ve enstitülerinde, kimyasal ekipman ve reaktifler sunan şirketlerin temsilcileri olarak yeni tarifler ve üretim teknolojileri geliştiren ve elde eden, ekip halinde modern ve yenilikçi ürünler üzerinde çalışma imkanları sunar.