• +48 451 239 427
  • info@smyrnapartner.com
  • Jasna 32A Krakow Poland

Genel Bakış

Varşova Film Okulu, Polonya’nın Varşova şehrinde bulunan özel bir film okuludur. 2004 yılında Polonyalı film yönetmeni, yapımcı ve senarist Maciej Ślesicki ve aralarında Krzysztof Zanussi, Andrzej Wajda ve Edward Żebrowski’nin de bulunduğu bir grup Polonyalı film yapımcısı tarafından kurulmuştur. Okul, Film Yönetmenliği alanında ve Senaryo Yazarlığı alanlarında Güzel Sanatlar Yüksek Lisansı  ve bir dizi filmle ilgili program sunmaktadır

Varşova Film Okulu, öğrencilere başarılı film yapımcıları olmaları için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlamaktadır. Okul uygulamalı öğrenmeyi vurgulamaktadır ve öğrenciler en son teknolojiye sahip ekipman ve tesislere erişebilmektedir. Müfredat, senaryo yazarlığı, sinematografi, kurgu, yönetmenlik ve yapımcılık dahil olmak üzere çok çeşitli konuları kapsamaktadır.

Varşova Film Okulu, Polonya’dan ve dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerle çeşitli bir öğrenci topluluğuna sahiptir. Okul uluslararası yaklaşımıyla bilinir ve programlarının çoğu İngilizce olarak öğretilir. Okul ayrıca dünyadaki diğer film okullarıyla değişim programları sunarak öğrencilere yurtdışında eğitim alma ve farklı film yapım kültürlerinde deneyim kazanma fırsatı vermektedir.

Özel bir kurum olarak, Varşova Film Okulu’nun her yıl başvuran yabancı öğrenci sayısı hakkında resmi istatistikleri yoktur. Bununla birlikte, Polonya’nın en iyi film okullarından biri olma ünü nedeniyle önemli sayıda uluslararası öğrenciyi cezbettiği bilinmektedir. Okul, film endüstrisinde başarılı kariyerlere devam eden birçok ödüllü film ve mezun vermiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir