• +48 451 239 427
  • info@smyrnapartner.com
  • Jasna 32A Krakow Poland

Genel Bakış

Lublin’deki Yaşam Bilimleri Üniversitesi (Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie), Polonya’da Lublin şehrinde bulunan önde gelen bir tarım üniversitesidir. 1951 yılında Ziraat Fakültesi olarak kurulmuş ve o zamandan beri 2008 yılında tam teşekküllü bir üniversite olmak için çeşitli dönüşümlerden geçmiştir.

Üniversite, diğerlerinin yanı sıra tarım, gıda bilimi, çevre bilimleri, zootekni, bahçecilik, biyoteknoloji ve ormancılık gibi alanlarda çok çeşitli lisans ve lisansüstü programlar sunmaktadır. Aynı zamanda tarım ve çevre bilimleriyle ilgili çeşitli alanlarda en ileri araştırmaları yürüten bir dizi araştırma merkezine ve enstitüye de ev sahipliği yapmaktadır.

2021 itibariyle, Lublin’deki Yaşam Bilimleri Üniversitesi, hem yerli hem de yabancı öğrenciler dahil olmak üzere çeşitli programlarına kayıtlı 9.000’den fazla öğrenciye sahiptir. Üniversite, programlarını uluslararası öğrencilere aktif olarak tanıtmaktadır ve sonuç olarak son yıllarda yabancı öğrenci sayısında önemli bir artış bulunmaktadır. En son verilere göre, şu anda 60’tan fazla ülkeden yaklaşık 1.000 yabancı öğrenci üniversitede okumaktadır.

Lublin’deki Yaşam Bilimleri Üniversitesi, tarım, çevre bilimi ve ilgili disiplinlerdeki yüksek kaliteli eğitim ve araştırmalarıyla tanınır. Hem ulusal hem de uluslararası alanda güçlü bir üne sahiptir ve Avrupa Üniversiteler Birliği ve Uluslararası Üniversiteler Birliği de dahil olmak üzere birçok prestijli akademik derneğin üyesidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir