• +48 451 239 427
  • info@smyrnapartner.com
  • Jasna 32A Krakow Poland

Genel Bakış

Poznan Güzel Sanatlar Üniversitesi (Uniwersytet Artystyczny w Poznaniu) bir devlet üniversitesidir. Sanat ve tasarım üzerine eğitim veren üniversite Poznan’da bulunmaktadır. 1919 yılında kurulmuş ve Polonya’nın en eski ve en prestijli sanat okullarından birisidir. Üniversite, güzel sanatlar, tasarım ve multimedya sanatları alanlarında çok çeşitli lisans ve lisansüstü programlar sunmaktadır.

Üniversitenin tarihi, Poznan’ın Alman egemenliği altında olduğu 20. yüzyılın başlarına kadar uzanmaktadır. 1910’da bir grup yerel sanatçı ve entelektüel tarafından özel bir sanat okulu olarak kurulmuştur. I. Dünya Savaşı’ndan sonra Poznan, yeni kurulan Polonya Cumhuriyeti’nin bir parçası olmuş ve 1919’da okul, Poznan Güzel Sanatlar Üniversitesi olarak devlet tarafından işletilen bir kuruma dönüştürülmüştür.

Bugün üniversite, çeşitli programlara kayıtlı 4.000’den fazla öğrencisi ile canlı bir yaratıcılık ve yenilik merkezidir. Üniversite, 40’tan fazla ülkeden öğrencilerin orada okuduğu güçlü bir uluslararası odağa sahiptir. Üniversitenin ayrıca dünya çapında 80’den fazla kurumla ortaklıkları vardır ve öğrencilerin değişim programlarına ve uluslararası işbirliklerine katılmalarına olanak tanır.

Poznan Güzel Sanatlar Üniversitesi, birçok önde gelen sanatçı ve tasarımcıyı içeren olağanüstü fakültesiyle ünlüdür. Üniversite, öğrencilere en son teknolojiye sahip stüdyolara ve atölyelere erişimin yanı sıra sergilere, festivallere ve diğer kültürel etkinliklere katılma fırsatları sağlayarak uygulamalı eğitime büyük önem vermektedir.

Üniversite, sanatsal mükemmelliği teşvik etmeye ve yeni nesil yaratıcı yetenekleri beslemeye kendini adamıştır. Öğrencilerin becerilerini geliştirebilecekleri, yeni fikirleri keşfedebilecekleri ve tutkularını sürdürebilecekleri destekleyici ve teşvik edici bir ortam sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir